2.1 C
Stockholm
1 C
Umeå
6.7 C
Malmo
torsdag, april 25, 2024
spot_img

Vad är Bitcoin?

Har ni missat cryptovaluta vågen och fortfarande inte ver vad Bitcoin är för något?
Vi ger er en kort genomgång.

Bitcoin är en digital valuta som används för att utföra betalningar på internet. Den skapades 2009 av en person eller grupp som går under pseudonym Satoshi Nakamoto och är baserad på en teknik som kallas för blockchain. Blockchain är en decentraliserad databas som håller reda på alla transaktioner som görs med bitcoin och som gör det möjligt att spåra varje enskild bitcoin från dess skapelse till dess mottagare.

Bitcoin är inte knutet till någon specifik regering eller central bank, utan den är decentraliserad och regleras av gemenskapen av användare som använder den. Valutan är också känd för sin anonymitet, eftersom den inte kräver att användarna uppger sina personliga uppgifter vid transaktioner.

Bitcoin har blivit mycket populär de senaste åren, men den har också varit föremål för en del kontroverser på grund av sitt användande i olagliga aktiviteter och den höga volatiliteten på värdet. Trots detta används bitcoin fortfarande av många människor världen över som ett sätt att göra betalningar och investeringar på internet.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest Articles