lördag , 2 mars 2024

Största bilföretagen i Sverige

Här är några av de största bilföretagen i Sverige:

  1. Volvo Cars: Volvo Cars är ett svenskt bilmärke som ägs av den kinesiska koncernen Geely. Volvo är känt för sina säkra och hållbara bilar och är en viktig aktör på den svenska bilmarknaden.
  2. Scania: Scania är en svensk tillverkare av lastbilar, bussar och dieselmotorer som ägs av Volkswagen Truck & Bus. Scania är en viktig aktör på den globala marknaden för tunga fordon.
  3. Volvo Trucks: Volvo Trucks är en svensk tillverkare av tunga lastbilar som ägs av Volvo Group. Volvo Trucks är en viktig aktör på den globala marknaden för tunga lastbilar och har en stark närvaro i Sverige.
  4. Saab Automobile: Saab Automobile är ett svenskt bilmärke som ägs av det tyska företaget NEVS (National Electric Vehicle Sweden). Saab är känt för sina innovativa och högteknologiska bilar och har en stark närvaro på den svenska bilmarknaden.
  5. NEVS: NEVS (National Electric Vehicle Sweden) är ett svenskt företag som äger Saab Automobile. NEVS fokuserar på att utveckla elbilar och har en stark närvaro på den svenska bilmarknaden.

About Branscher.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *